Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Rantasalmi
 
 

Ikolanmäki

 
Ikolanmäki sijaitsee Hakojärven länsirannalla parinkymmenen kilometrin päässä Rantasalmen kirkonkylältä länteen. Tuusjärven lähitienoille on vakituinen asutus levinnyt jo 1200-luvulla. Alue on Rantasalmen vanhimpia viljelysseutuja, maakansan asuinsijoja. Läheisestä Kolkonjärvestä ja Tuusjärvestä on nostettu järvimalmia 1500-luvulta 1800-luvulle asti.

Maiseman perusrakenteena on luode-kaakko -suuntainen harjanne, Ikolanmäki. Asutus ja viljelykset on raivattu nauhaksi mäen rinteille aina Hakojärven rantaan asti. Maisema-alueella on seitsemän tilaa: Penttilä, Niskala, Ikola, Vestola, Yläaho, Metsola ja Reijola. Pellot on raivattu Ikolanmäen koillisrinteelle ja Hakojärven rantaan. Tilat sijaitsevat tasaisen välimatkan päässä toisistaan, nauhana peltojensa keskellä, vesialueen molemmin puolin. Pihapiirit ovat avoimia. Pääosa alueen päärakennuksista on melko uusia, mutta lukuisat talousrakennukset ovat perinteisiä. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa