Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Savonlinna
 
 

Haapaniemi

 
Haapaniemen maisema-alue sijaitsee Puruveteen työntyvällä niemellä 10 km Kerimäen keskustasta etelään. Alue on ollut asuttu jo varhain. Haapaniemen viereiseltä Nunnaniemeltä on löydetty kaksi kivikautista asuinpaikkaa, yksi ajoittamaton pyyntikuoppa sekä varhaismetallikautinen asuinpaikka. Kylän pohjoispuolelta Kurkikannasta on myös löytynyt ajoittamaton pyyntikuoppa.

Haapaniemellä on harjoitettu viljelyä jo 1500 - 1600 -luvuilta lähtien. Loiville etelärinteille on muodostunut peltoaukea, jonka keskellä mutkittelee kylätie. Peltoaukealla on neljän maatilan talouskeskukset, joissa on perinteiset asuin- ja talousrakennukset 1800 - 1900 -luvuilta. Kylän vanhinta kantatilaa Rantalaa on asuttu jo 1700-luvun puolivälissä. Ahkiinniemessä on Salpalinjaan kuuluvia juoksuhautoja ja poteroja. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa