Olavinlinna
paluu etusivulle   tietoa palvelusta

Etelä-Savon kulttuuriperintötietokanta

näytä/piilota hakulomake ARTIKKELIHAKU
  
  
 
 
näytä/piilota hakulomake ALUEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
näytä/piilota hakulomake KOHDEHAKU
  
  
  ?
  
 
 
 
KARTTAHAKU
Pieksämäki Heinävesi Enonkoski Savonlinna Joroinen Rantasalmi Sulkava Puumala Juva Mikkeli Kangasniemi Hirvensalmi Mäntyharju Pertunmaa
 
Puumala
 
 

Hamula

 
Hamulan kylä sijaitsee noin 20 km Puumalan kirkonkylältä pohjoiseen. Se on tyypillinen Järvi-Suomen alueen pienen sisäjärven rantojen peltoaukea, jolle on ominaista maiseman mosaiikkimaisuus. Alueeseen kuuluu peltoalueita Korppisenjärven molemmilta rannoilta sekä osin Lentusen ja Korppisenjärven yhdistävän salmen alueelta. Pellot on raivattu kapealle, alavalle järven rantavyöhykkeelle rantaan asti. Heti rantapeltojen takana on metsäisiä ja kallioisia mäkiä. Tieltä aukeaa näkymiä järven yli, jossa kiintopisteen muodostaa Niemen tila ja sen pellot. Näkymät ovat parhaimmillaan Härkälänmäen tilan kohdalla. Lentusen ja Korppisenjärven yhdistävän salmen yli on tehty puusilta. Sillalta on järvinäkymä molempiin suuntiin.

Hamulassa on ollut asutusta 1500-luvulta lähtien. Härkälänmäen rakennukset ovat 1900-luvun alusta. Tilan kivinavetassa on hirsinen, pitkänurkkainen yläosa. Launonpellossa on myös 1900-luvun alun päärakennus, kivinavetta ja luhtiaitta. Muiden tilojen rakennuskanta on nuorempaa. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja ja se on maakunnallisesti merkittävä maisema-alue.
 
anna palautetta alueen tiedoista
 
karttahaku
 
TEEMA-ARTIKKELIT
Vesistöt hallitsevat maakunnan itäosien maisemaa